Ja tiesas spriedums par Jūrmalas domes vēlēšanu atcelšanu stāsies spēkā, tieslietu ministre Solvita Aboltiņa un pašvaldības lietu ministrs Māris Kučinskis virzīs valdībai projektu ar aicinājumu Saeimu iecelt pilsētā pagaidu administrāciju. Savukārt, par rīcību sprieduma pārsūdzēšanas gadījumā ministri nespēja vienoties.
Āboltiņa trešdien tikās Kučinski, lai pārrunātu tiesisko situāciju, kāda izveidojusies Jūrmalas pašvaldībā pēc vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanas, un vienojās par tālāko rīcību, ja neviens nepārsūdzēs Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru atcelti vēlēšanu rezultāti, portālu “Delfi” informēja Āboltiņas preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Tad valdība aicinās Saeimu ārkārtas sēdē lemt par pagaidu administrācijas iecelšanu Jūrmalā, un tā darbosies līdz brīdim, kad pašvaldībā notiks jaunas domes vēlēšanas.

Ja kāds pārsūdzēs Administratīvās rajona tiesas spriedumu, Āboltiņa uzskata, ka Jūrmalas domei būtu jāturpina strādāt līdz brīdim, kad ir spēkā stājies tiesas spriedums.

Kučinskis savukārt pauž bažas par domes lēmumu likumību un arī par iespējamo tiesas lēmuma pārsūdzību, gan par Jūrmalas domes darba augsto riska pakāpi, portālu “Delfi” informēja ministra preses sekretārs Ansis Pūpols. “Domes pieņemtajiem lēmumiem var būt nopietnas sekas, ja tie tiks atcelti vai ja tiks pieprasīta kompensācija par zaudējumiem,” norāda ministrs.

Kučinskis aicinās Jūrmalas domi šajā laikā atturēties no būtisku lēmumu pieņemšanas. Viņš jau ceturtdien tiksies ar jaunievēlēto domes vadītāju Inesi Aizstrautu, lai sniegtu metodoloģisku palīdzību – kādiem lēmumiem kādas var būt sekas.

”Mēs esam pret to, ka process ieilgst uz gadu vai ilgāk un ka tas rada nopietnas finansiālas sekas,” saka Kučinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!