Ministru prezidents Andris Šķēle šāgada 24. decembrī parakstījis rīkojumu par prēmiju piešķiršanu ministriem vienas mēnešalgas apmērā no attiecīgo ministriju darba samaksas fonda ietaupītajiem līdzekļiem, informē “Neatkarīgā Rīta Avīze” (NRA).
Dīvaini, ka premjers nav zinājis kādu būtisku niansi – saskaņā ar likumdošanu ministru atalgojums tiek izmaksāts tikai no Valsts kancelejas, nevis ministriju budžetiem. Neatkarīgās rīcībā nonākušajā A. Šķēles parakstītajā dokumentā lasāms: “neiebilstu no attiecīgo ministriju darba samaksas fonda ieekonomētajiem līdzekļiem izmaksāt vienreizēju prēmiju ministriem vienas mēnešalgas apmērā”.

Tiesa gan, labā premjera iecere pēc būtības ir bijusi pretrunā ar Latvijas likumdošanu, liecina kāda Valsts kancelejas jurista atzinums. Izrādās, ka jau kopš 1992. gada Ministru kabineta (MK) locekļi atalgojumu saņem Valsts kancelejā valsts budžeta programmas Vispārējā vadība ietvaros. Atsevišķām ministrijām līdzekļi šādiem mērķiem nedz ar attiecīgā gada budžeta likumu, nedz citiem normatīvajiem aktiem netiek iedalīti.

Premjera kļūda, parakstot rīkojumu par prēmiju izsniegšanu no ministriju budžetiem, esot labota, un atrasts cits risinājums ministru prēmēšanai, Neatkarīgajai skaidroja A. Šķēles padomnieks Uģis Salna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!