Foto: LETA

Četri ministri un premjerministre Laimdota Straujuma (V) daļu savu uzkrājumu glabā "zeķē", savukārt vislielākie uzkrājumi ir ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam ( V), liecina valdības locekļu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtās amatpersonu deklarācijas.

Ministru prezidentes Straujumas bezskaidrās naudas uzkrājumi veido 8386 eiro. Viņas parādsaistības sasniedz 17 136 eiro, savukārt politiķe aizdevusi 24 000 eiro.

"Zeķē glabātājs" – rekordists ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), kura skaidrās naudas uzkrājumi veido 15 000 eiro, kamēr viņa bezskaidrās naudas uzkrājumi sasniedz kopumā 114 383 eiro. Dūklava parādsaistības ir 41 881 eiro, savukārt viņš aizdevumos izsniedzis visvairāk, bet aizdevumi - 96 734 eiro.

Savukārt finanšu ministrs Jānis Reirs (V) ir rekordists – aizdevējs, izsniedzot kredītu 125 000 eiro apmērā. Reira skaidrās naudas uzkrājums veido 12 094 eiro un bezskaidrās naudas uzkrājumos ir 38 489 eiro, tikmēr viņa parādsaistības ir 168 315 eiro.

Arī kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) skaidrā naudā uzglabā 14 223 eiro, bet viņas bezskaidrās naudas uzkrājumi veido 4478 eiro.

Satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) bezskaidrās naudas uzkrājumi veido 51 399 eiro, bet viņa skaidrās naudas uzkrājumi sasniedz 9400 eiro.

Vismīkstākais finanšu spilvens ir ārlietu ministram Rinkēvičam, kuram bezskaidrās naudas uzkrājumos ir 231 291 eiro. Tikmēr vislielākās parādsaistības no ministriem ir labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS): viņa parādsaistības ir 95 600 eiro lielas. Augulis savā deklarācijā nav norādījis ne bezskaidrās, ne skaidrās naudas uzkrājumus.

Aizsardzības ministra Raimonds Vējoņa (ZZS) bezskaidrās naudas uzkrājumi veido 78 369 eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) bankas kontā sakrājis 18 161 eiro. Ministra parādsaistības sasniedz 47 837 eiro.

Līdz ar Reiru un Dūklavu dāsns aizdevējs ir arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), kura izsniegtie aizdevumi veido 40 000 eiro. Kozlovska deklarācijā nav norādīti skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi, ministra parādsaistības sasniedz 64 074 eiro.

Jaunā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nav norādījusi skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumus, ministres parādsaistības ir 33 788 eiro lielas.

Arī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) nav norādījis nedz uzkrājumus, nedz parādsaistības un aizdevumus.
Veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) un bezpartejiskās izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles deklarācijas VID datubāzē vēl nav pieejamas.

Citās valūtās norādītie uzkrājumi, parādsaistības un aizdevumi ir pārkonvertēti eiro atbilstoši oficiālajam kursam, kā arī noapaļoti.

VID deklarācijā amatpersonām jānorāda skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, tas pats attiecas uz parādsaistībām un aizdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!