Foto: Valsts kanceleja
Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Krīzes vadības padome jau deviņas stundas cenšas vienoties par nepieciešamajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Krīzes vadības padomes sēde sākās ceturtdien pulksten 15 un tā joprojām nav noslēgusies. Sēdē tiek izvērtēti vairāki epidemioloģiskās drošības pasākumu scenāriji, tomēr portālam "Delfi" zināms, ka padomes dalībniekiem ir grūti vienoties par vienu konkrētu risinājumu.

Neatkarīgi no Krīzes vadības padomē lemtā, gala lēmums par plānotajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem būs jāpieņem Ministru kabinetam, bet pagaidām nav zināms, kad varētu tikt sasaukta valdības sēde.

Jau vēstīts, ka ceturtdien norisinās Krīzes vadības padomes sēde, kurā valdība lēma par turpmākajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, lai apturētu Covid-19 straujo izplatību Latvijā.

Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju saskaņotu rīcību, veicot valsts apdraudējuma preventīvos un pārvarēšanas pasākumus, kā arī tā radīto seku likvidēšanas pasākumus.

Ziņots, ka trešdien reģistrēti 1752 jauni saslimšanas gadījumi, bet 10 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz ar pieaugošo saslimušo un stacionēto Covid-19 pacientu skaitu ceturtdien tika izsludināta ārkārtējā situācija medicīnas nozarē.

Ārkārtējā situācija veselības aprūpes nozarē nozīmē, ka slimnīcām būs plašākas iespējas ātrāk un izlēmīgāk rīkoties ar to rīcībā esošajiem resursiem, piemēram, lai operatīvi veselības aprūpē iesaistītu medicīnas personālu, kas ikdienā nestrādā ar infekcijas pacientiem, citādāk plānot darba un atvaļinājumu grafiku, lai virzītos uz neatliekamās un akūtās aprūpes sniegšanu, tam visam notiekot uz plānveida veselības aprūpes atlikšanas rēķina.

Tāpat vēstīts, ka ceturtdien Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās Krīzes vadības padomes sēdē plānots lemt par turpmāko rīcību epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai. Otrdien notika Krīzes vadības padomes sēde, kurā trīs stundu laikā puses tomēr nevienojās par epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) portālam "Delfi" atklāja, ka otrdienas sanāksmē tika uzklausīts diezgan "dramatisks ziņojums" par epidemioloģiskās situācijas prognozēm, bet nekādi lēmumi netika pieņemti

Pēc ministra teiktā, šobrīd tiek strādāts ar dažādiem rīcības variantiem, proti, kāda būtu drošības pasākumu ietekme, ja tos attiecinātu tikai uz nevakcinētajiem pret Covid-19 un ja tos attiecinātu gan uz vakcinētajiem, gan uz nevakcinētajiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!