Foto: LETA

Ministriem, piesakoties komandējumiem, īpašā veidlapā jāsniedz sīkāka informācija par komandējuma mērķiem un rezultātiem, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Jaunie nosacījumi ir reakcija uz sabiedrībā asi vērtēto un nosodīto kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (NA) komandējumu uz Austrāliju pagājušā gada nogalē.

Dombrovskis atzina, ka šī ir pirmā reize viņa trīs vadīto valdību laikā, kad sabiedrība tik asi vērsusies pret kāda ministra komandējumu.

Tomēr līdz ar šo ažiotāžu mainīta līdzšinējā kārtība, kad ministri, piesakot komandējumu, sniedza vispārēju informāciju.

Jau vēstīts, ka Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu.

Šis komandējums tika motivēts ar to, ka Kultūras ministrijas izstrādātajās un valdībā apstiprinātajās Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam kā viena no prioritātēm ir izvirzīta diasporas saišu stiprināšana ar Latviju. Jaunzeme-Grende komandējumā devās kopā ar savu vīru.

Pēc tam premjers apņēmās stingrāk kontrolēt ministru komandējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!