Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nedēļas laikā atkal mainījusi viedokli par aprēķiniem skolotāju algu piemaksām.
Pirms nedēļas IZM atzina kļūdu veiktajos aprēķinos un paziņoja par jaunu aprēķinu veikšanu un iesniegšanu izskatīšanai valdībā. Savukārt pirmdien ministrijas Finansu departamenta vadītāja Anita Zandovska BNS pavēstīja, ka tomēr paliks spēkā iepriekšējais skolotāju piemaksu aprēķina princips, pret kuru bija pretenzijas vairāku rajonu skolu valžu pārstāvjiem.

Pašreiz spēkā esošais aprēķins balstīts uz skolēnu skaitu. Otrs veiktais aprēķins, kuru IZM solījās iesniegt izskatīšanai valdībā jau 21.martā, paredzēja principu - ņemt vērā skolotāju tarifikāciju: darba apjomu, kvalifikāciju.

Otrreizējais algu pielikumu pārrēķins 14.martā akceptēts IZM vadības sanāksmē pēc tam, kad ministrija atzina, ka kļūdījusies, veicot skolotāju algu piemaksu aprēķinus.

Tomēr pirmdien Zandovska paziņoja, ka jaunā pārrēķina nebūs un valdībai nekas netiks iesniegts.

Pēc ministrijas paziņojuma par otrreizējo pārrēķinu un tā iesniegšanu valdībā neviens skolu valžu pārstāvis netika informēts.

"Par to, ka ministrija izstrādājusi jaunus pārrēķinus, bija paziņots presē," klāstīja Zandovska.

BNS jau ziņoja, ka par nepietiekamiem līdzekļiem skolotāju algu pieaugumam pirmie sūdzējās Rēzeknes un Preiļu rajonu izglītības sistēmas un pašvaldību vadītāji. Rēzeknieši pat devās izskaidroties uz IZM par radušos situāciju, kur konstatēja kļūdu aprēķinos. Vēlāk viņiem pievienojās arī gulbenieši.

Savukārt jaunie pārrēķini, kurus it kā bija paredzēts izskatīt valdībā 21.martā, neapmierina Zemgales - Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Ogres rajona, kā arī Jelgavas un Jūrmalas pilsētas - izglītības darba vadītājus. Viņi pieprasa ievērot izglītības likumu un Ministru kabineta iepriekš apstiprinātos noteikumus, ar kuriem nesen tika iepazīstināts ikviens skolotājs.

Šāda satura vēstuli viņi nosūtījuši arī Valsts prezidentei un Ministru prezidentam, kā arī izglītības un zinātnes ministram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!