Foto: DELFI

Nākamā gada budžeta veidošanā ministrijām nepieciešami papildu 240 miljoni eiro. Galvenie ieņēmumu avoti spējai piešķirt papildu prasīto summu ir ekonomikas izaugsme, ēnu ekonomikas apkarošana, kā arī daļu finansējuma, pārskatot līdzekļus, atradusi vēl iepriekšējā valdība, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Finanšu ministrs norādīja, ka katru gadu Latvija attīstās un arī nākamgad plānota 2,8% liela ekonomiskā izaugsme, kas nozīmē papildu ieņēmumus. Savukārt attiecībā uz ēnu ekonomikas apkarošanu ar mērķi palielināt budžeta ieņēmumus Reirs minēja, ka Valsts ieņēmumu dienests "savu darbu ir padarījis".

"Valdības deklarācijā ierakstīts, ka nodokļus necelsim un papildu ieņēmumus meklēsim ēnu ekonomikā. VID lūgums bija skatīties tur, kur uzņēmējdarbība nav reģistrēta un VID savu darbu ir padarījis, radot jaunas tiesību normas cīņai ar ēnu ekonomiku un neaizmirstot par uzņēmumiem, kas maksā nodokļus," sacīja Reirs.

Ministrs sacīja, ka daudzi uzņēmumi no VID ir saņēmuši pateicības vēstules par izpildīto pienākumu pret valsti – godprātīgu nodokļu nomaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!