Foto: DELFI
Ministrijām uzdots sagatavot priekšlikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem no 15. novembra, kad noslēgsies patlaban spēkā esošā mājsēde.

No pirmdien, 25. oktobrī, notikušās Operatīvās vadības grupas sēdes protokola izriet, ka ministrijām ticis uzdots līdz 1. novembrī gaidāmajai Operatīvās vadības grupas sēdei sagatavot priekšlikumus grozījumiem rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu ir ietverti ar Covid-19 izplatības mazināšanu saistīti ierobežojumi. Tostarp rīkojumā atrunāti ierobežojumi patlaban spēkā esošās mājsēdes laikā.

Tomēr ministrijām uzdots izstrādāt priekšlikumus par pasākumiem, kas būtu ieviešami laika posmā no 15. novembra līdz ārkārtējās situācijas beigām – 11. janvārim.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš pieļāva, ka pēc 15. novembra, kad beigsies teju četras nedēļas ilgusī mājsēde, dzīve nevakcinētajiem būs vēl grūtāka.

"15. novembrī atgriezīsimies pie "zaļā režīma", kad skolas atsāks mācības klātienē un patlaban pilnībā slēgtās nozares atsāks darbu, pamatā jau vakcinētajiem. Bet no 15. novembra pret Covid-19 nevakcinētajiem ierobežojumi būs pat lielāki. Pēc 15. novembra nevakcinētajiem nekas nekļūs vieglāk," pauda Kariņš.

Arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš atzina, ka pēc mājsēdes pret Covid-19 vakcinēto dzīve atgriezīsies "zaļajā režīmā", taču tiem, kas joprojām būs izvēlējušies nevakcinēties, jārēķinās ar stingrākiem ierobežojumiem.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no 21. oktobra līdz 15. novembrim ieviesti stingrāki epidemioloģiskās drošības pasākumi jeb mājsēde.

Mājsēdes laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 tiks ieviesta komandantstunda, skolēnu brīvlaiks ir pagarināts līdz oktobra beigām, šajā laikā nevar sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, kā arī klātienē nevar saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!