Foto: Saeimas administrācija
Ministrijas ir iesniegušas savus priekšlikumus Nacionālajam attīstības plānam (NAP), kur pasākumu īstenošanai nepieciešami 16 miljardi latu.

To trešdien biedrības "Homo ecos" rīkotajā diskusijā "Latvija - ekonomiskais izrāviens vai zaļākā valsts pasaulē" paziņoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Viņš sacīja, ka jautājums patlaban ir, kā Pārresoru koordinācijas centram šo summu samazināt līdz 2,3 miljardiem latu, kas ir tas finansējums, ko NAP iekļauto aktivitāšu īstenošanai atvēlēs no Eiropas Savienības struktūrfondiem.

"Tie pasākumi, kas ir NAP, ir šausmīgi labi pasākumi - tos var darīt katru dienu, vienreiz nedēļā, reizi vairākos mēnešos," teica ministrs, piebilstot, ka tomēr ir jānosaka, kuri uzdevumi ir jāīsteno vairāk un kuri ir mazāk svarīgi.

Tieši tāpēc ir nepieciešama konkrēta vīzija, lai varētu izvēlēties prioritāros pasākumus, kuriem piešķirt finansējumu. "Ir jābūt bākai vai zvaigznei debesīs, kas ļauj izvēlēties, kuru vairāk un ko mazāk," viņš paskaidroja.

Jau ziņots, ka vēl šonedēļ notiek sabiedriskā apspriešana par valdībā apstiprināto NAP sākotnējo redakciju. Priekšlikumus iesniedz gan iedzīvotāji, gan dažādas organizācijas, gan arī ministrijas. Pēc tam, kad beigsies sabiedriskā apspriešana, Pārresoru koordinācijas centrs izvērtēs priekšlikumus un lems, kurus iekļaut NAP.

Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Mārtiņš Krieviņš iepriekš jau izteicies, ka NAP nedrīkst pārvērsties par tādu kā vēlmju sarakstu.

NAP 2014.-2020.gadam ir galvenais vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments Latvijā. Tas ir Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam (Latvija 2030) rīcības plāns, kam ir jākalpo par valsts attīstības ceļa karti vidējam termiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!