Foto: LETA

Jaunajā valdībā ministrijas jāvada cilvēkiem ar jau iepriekšēju darba pieredzi Ministru kabinetā, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Viņš norādīja, ka līdzīgu viedokli sarunā paudis arī Valsts prezidents. Jaunajai valdībai būs atvēlēti tikai apmēram desmit mēneši, tāpēc ministriem nebūs laiks, lai iepazītos ar ministriju darbību, norādīja Demiters.

RP pārstāvji šodien Valsts prezidentam pauda nostāju, ka premjeram būtu jānāk no koalīcijas lielākās partijas "Vienotības".
"Tas, mūsuprāt, nodrošinātu to principu pēctecību, kāda valdībā bijusi līdz šim," norādīja RP valdes priekšsēdētājs.

Bērziņš sarunā paudis līdzīgu viedokli, ka pēctecībai ir jābūt, teica Demiters.

"Jāveido politiski atbildīgu valdību, kura spētu turpināt tos iesāktos darbus, kuri pašlaik ir nepabeigti," norādīja Demiters. Piemēram, runa ir arī par darbu pie koncepcijas, kas sakārtotu policijas, robežsargu, glābēju un ugunsdzēsēju algu, sociālo garantiju un karjeras izaugsmes jautājumus.

Kā ziņots, Bērziņš trešdien turpina konsultēties ar politiskajām partijām par jaunās valdības veidošanu. No plkst.9 viņš konsultējas ar Zaļo un zemnieku savienību. Šodien Bērziņš arī sniegšot savu vērtējumu par aizvadītajām konsultācijām ar politiskajām partijām.
Uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, premjers Valdis Dombrovskis (V) 27.novembrī paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis, kurš paziņoja par demisiju, nav gatavs vadīt nākamo valdību.

Partijas "Vienotība" valde ir nolēmusi Ministru prezidenta amatam piedāvāt trīs kandidātus - pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V), Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un premjera padomnieku Intu Dālderi.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) savu nostāju nav mainījusi, proti, tāpat kā pirms vēlēšanām, VL-TB/LNNK premjera kandidāts ir Gaidis Bērziņš, tomēr nosaukt nākamo valdības vadītāju ir Valsts prezidenta kompetence, sacīja nacionālās apvienības deputāte Inese Laizāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!