Foto: LETA

Neraugoties uz to, ka gan Pasaules bankas, gan Valsts kontroles secinājumi par Rīgas brīvostas darbu ir visai skarbi, pati brīvosta ir ieviesusi vien dažus no ieteikumiem, bet Satiksmes ministrija demonstrē nevēlēšanos neko mainīt, intervijā LTV sacīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.


Viņa atgādināja, ka Rīgas brīvosta "lepni paziņoja, ka visus ieteikumus ieviesīs ātrā termiņā un tie tiks realizēti". "Diemžēl mums nākas secināt, ka ieviešanas termiņš jau ir pagājis, bet Rīgas brīvosta ir spējusi ieviest tikai dažus no tiem, kas liecina par to, ka Rīgas brīvosta nespēj vai negrib sakārtot šo sistēmu."

Viņa norāda, ka arī Satiksmes ministrija, kuras pārraudzībā Rīgas brīvosta, nav bez vainas. Tika solīts, ka pēc Pasaules Bankas pētījuma veikšanas tiks sakārtots šī uzņēmuma pārvaldes jautājums, bet, neraugoties uz to, ka brīvostai pētījumā tiek veltīti skarbi vārdi, Satiksmes ministrija paziņojusi par darba grupas veidošanu, nevis rīkojusies. "Manuprāt, tā ir klaja nevēlēšanās neko mainīt, tā ir bezatbildība."

Pērn pēc Valsts kontroles revīzijas materiālu izvērtēšanas policija sāka kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām Rīgas brīvostā. Revīzijā tika secināts, ka brīvostas darbība nav bijusi atbilstoša labas pārvaldības principiem un tiesību aktu prasībām un ir pieļauti nelikumīgi un nelietderīgi tēriņi un nav gūti pienākošies ieņēmumi. Valsts kontrole norādīja uz  Rīgas brīvostas  zaudējumiem vai nepamatoto rīcību ar finanšu līdzekļiem kopsummā par vairāk nekā 41 miljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!