Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir uzdevis visām ministrijām un padotības iestādēm izvērtēt un noteikt amata vietas, kurās pienākumu veikšanai nepieciešams uzrādīt vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikātu.

Premjera birojā portālam "Delfi" sacīja, ka Kariņš uzdevis ministrijām veikt izvērtējumu, ņemot vēra otrdien Ministru kabinetā apstiprināto jauno regulējumu Covid-19 ierobežošanai.

Kariņš uzsver, ka valdībā pieņemtais regulējums Covid-19 ierobežošanai ir skaidrs vēstījums sabiedrībai, ka ir laiks iet un vakcinēties visiem cilvēkiem, kas vēl to nav izdarījuši. Premjers arī izsaka pateicību visiem, kuri jau ir izdarījuši savu izvēli un ir vakcinējušies pret Covid- 19.

"Delfi" jau ziņoja, ka valdība otrdien pieņēma jaunus epidemioloģisko drošības prasību noteikumus, paredzot vairumu pakalpojumu nodrošināt tikai personām ar Covid-19 sertifikātu, tāpat regulējumā atrunātas darba devēja tiesības pieprasīt darbiniekam uzrādīt Covid-19 sertifikātu un no 15. novembra paredzēta arī Covid-19 sertifikāta prasība medicīnas, izglītības un sociālās aprūpes jomā strādājošajiem.

Ministru kabineta otrdien pieņemtie noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" stāsies spēkā 11. oktobrī, bet prasība par atsevišķās jomās strādājošo pienākumu iegūt Covid-19 sertifikātu, kas apliecinātu vakcinācijas pret Covid-19 vai šīs infekcijas pārslimošanas faktu, stāsies spēkā 15. novembrī.

Valdība vēl nav vienojusies par epidemioloģiskās drošības pasākumiem tirdzniecības jomā, par ko plānots vienoties nākamnedēļ. Tādējādi joprojām ir atklāts jautājums par to, vai veikalus varēs apmeklēt ar vai bez Covid-19 sertifikāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!