Foto: LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) ierosinājis disciplinārlietu pret zvērinātu tiesu izpildītāju Rolandu Veinbergu saistībā ar viņa rīcību kādā izpildu lietā.

Kā informēja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs, 3. jūnijā tieslietu ministrs pieņēmis lēmumu ierosināt disciplinārlietu pret zvērinātu tiesu izpildītāju par viņa darbību regulējošu normatīvo aktu būtisku pārkāpumu, kas radījis kaitējumu valsts un parādnieka interesēm.

Šāds lēmums pieņemts pēc personas sūdzības un sāktās pārbaudes ietvaros iegūtās informācijas izvērtēšanas. Pārbaudē tika konstatēts, ka zvērināts tiesu izpildītājs piespiedu izpildi par parāda piedziņu 1500 eiro apmērā ir vērsis pret parādniekam piederošo nekustamo īpašumu.

Patlaban tieslietu ministra ierosinātās disciplinārlietas materiāli ir nodoti izskatīšanai disciplinārlietu komisijai, kuras sastāvā ir divi zvērināti tiesu izpildītāji un viens Augstākās tiesas tiesnesis, kā arī divi pārstāvji no Tieslietu ministrijas.

Iepriekš ministrs bija pieprasījis no Veinberga paskaidrojumus saistībā ar Tieslietu ministrijas pārbaudi sakarā ar 28.aprīlī saņemto sūdzību par zvērināta tiesu izpildītāja prettiesisko rīcību izpildu lietā par parāda piedziņu.

Raidījums "Nekā personīga" ziņoja par atklāto gadījumu, kurā 1500 eiro parāda dēļ sieviete Pierīgā zaudēja vērtīgu nekustamo īpašumu. Tiesu izpildītājs Veinbergs īpašumu izsolē pārdeva "Latvijas pasta bankas" vadītājam Borisam Ulmanam par 180 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!