Īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās Jānis Krūmiņš pēc traģiskā notikuma Igaunijā, kad pēc saindēšanās ar alkoholu miruši 22 cilvēki, aicina Latvijas pašvaldības neaizliegt alkohola tirdzniecību naktīs, bet noteikt uz to pašvaldības monopolu.
Sarunā ar BNS Krūmiņš uzsvēra, ka, aizliedzot alkohola tirdzniecību naktīs, radīsies vairāk nelikumīgu alkohola tirdzniecības vietu un būs vairāk nelegāla un nekvalitatīva alkohola, kas var novest pie līdzīgas traģēdijas.

Krūmiņš pirmdien arī pārrunāja šo jautājumu ar Rīgas mēru Gundaru Bojāru, jo pašlaik Rīgas dome apsver iespēju ierobežot alkohola tirdzniecību naktīs. "Manuprāt, šādi populistiski lēmumi var vairāk traucēt nekā palīdzēt, un gadījums Pērnavā to spilgti apliecina, jo tur aizliegta alkohola tirdzniecība naktīs," sacīja Krūmiņš.

Viņš uzskata, ka pašvaldībām būtu labāk izveidot monopolu un naktīs alkoholu atļaut tirgot noteiktās vietās, iespējams, ar policijas uzraudzību, lai alkoholu nepārdotu bērniem un jauniešiem, kā arī cilvēkiem ļoti stiprā alkohola reibumā.

Ministrs arī nosūtījis Igaunijai līdzjūtību saistībā ar notikušo.

Latvijā alkoholu naktīs nedrīkst tirgot Valmierā, Jelgavā, Olainē, Aizputē, šādu iespēju apsver arī Gulbenes pašvaldība.

Igaunijas pilsētā Pērnavā un Pērnavas apriņķī vismaz 22 cilvēki miruši un 33 kritiskā stāvoklī tiek ārstēti slimnīcās pēc nopietnas saindēšanās, svētdienas vakarā iedzerot metilspirtu.

Metilspirts bija viltotu alkoholisko dzērienu sastāvā, kuri bija iepildīti 0,3 litru un 0,5 litru tilpuma atspirdzinošo dzērienu plastikāta pudelēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!