Foto: DELFI

Domāju, ka lietderīgāk ir atrast nevis vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā šai kategorijai, bet ikmēneša atbalstu konkrētām grupām, kurām ir jāpalīdz. To par vienreizēju pabalstu ģimenēm 500 eiro apmērā par bērnu otrdienas rītā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). Šie ministra apgalvojumi dienas laikā nokaitēja jau tā sakāpinātās iedzīvotāju emocijas un tie savu attieksmi izpauda sociālajos tīklos.

"Delfi" jau ziņoja, ka pēc garām un emocionālām diskusijām par Nacionālās apvienības (NA) piedāvājumu ģimenēm ar bērniem izmaksāt 500 eiro pabalstu Covid-19 krīzes laikā valdošās koalīcijas partijas pirmdien, 8. februārī, sadarbības sanāksmē vienojušās uzdot divu nedēļu laikā divām ministrijām izvērtēt šo priekšlikumu. Līdz ar to atšķirībā no pērnā gada nogales, kad līdzīgs NA piedāvājums tika noraidīts, šoreiz ir cerības vienoties par zināmu atbalstu ģimenēm.

Savukārt Reirs ir pārliecināts, ka ""Helikoptera nauda" ir vienreizējs pabalsts, kā saka, ņemat un liecieties mierā. Domāju, ka pareizāk ir atrast grupas, kurām ir jāpalīdz," sacīja Reirs, piebilstot, ka, piemēram, tas varētu attiekties uz ikmēneša pabalstu vecākiem, kuri saņem dīkstāves pabalstu," sacīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!