Foto: LETA
Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) pieņems Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktora Māra Taubes atlūgumu, pavēstīja ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Šneiders.

Jauns dienesta vadītājs tiks meklēts atklātā konkursā.

"Ministrs pieņems Taubes atlūgumu. Uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu tiks sludināts atklāts konkurss," teica Šneiders.

Taube šajā amatā strādās līdz 31.decembrim.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka pēc trim gadiem amatā atlūgumu iesniedzis līdzšinējais Nacionālā veselības dienesta direktors Taube.

NVD administrē veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, slēdz līgumus un norēķinās par sniegtajiem pakalpojumiem, veic veselības aprūpes pakalpojumu plānošanu, tarifu aprēķināšanu, veido kompensējamo zāļu sarakstu, apstiprina medicīniskās tehnoloģijas un reģistrē klīniskās vadlīnijas, vada e-veselības projektus, kā arī nodrošina Ārstniecības riska fonda darbību.

"Man ir pavērušās iespējas vairāk atgriezties praktiskajā medicīnā, jo esmu ārsts psihiatrs, un arī asociētais profesors psihiatrijā. Man ir iespēja strādāt medicīnā, kur varbūt mans ieguldījums un gandarījums no darba varētu būt lielāks. Šis ir diezgan smags darbs, trīs gadi šādā amatā ir diezgan ilgs laiks," teica Taube.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!