Foto: LETA

Portāls "pietiek.com" publicējis finanšu ministra Andra Vilka (V) aizstāvībai šovasar tapušu e-pasta vēstuli, kurā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete neslēpj sarūgtinājumu par "Vienotības" iekšienē gruzdošām domstarpībām starp Vilku un dažiem citiem partijas politiķiem.

E-pasta vēstulē, kas tapusi šā gada 10. jūlijā, Kalniete uzteic Vilka darbu un asi kritizē partijas Ētikas komisijas locekļa Didža Šēnberga nodomu publiski kaunināt ministru par "neatskaitīšanos politiskās partijas valdei jautājumos, kas saskaņā ar likumu ir ministra un valdības (nevis partiju) kompetencē". Kalnietes ieskatā, šāda kaunināšana būtu "kārtējais pierādījums Vienotības pārtapšanai par Tautas partiju 2".

Viņa arī norāda, ka "Vienotības" Ētikas komisijas locekļa publiska vēršanās pret Vilku apliecinātu, ka ir pamatotas baumas, ka ir sākusies "topošā finanšu ministra Reira-Kornas kampaņa par krēslu Smilšu ielā un pret Vilku un sorosītiem".

Kalnietesprāt, tas liecina, ka: "Vilks ļoti traucē kādiem pasaku meža iemītniekiem".

Savukārt Šēnbergs izsūtītā paziņojumā medijiem ir lakonisks: "cienot Kalnietes kundzes nopelnus Atmodas laikā, jānorāda, ka nav pierādījumu par man pierakstīto apgalvojumu par "Reira-Kornas kampaņu" atbilstību patiesībai. Viedokļu daudzveidība ir tikai demokrātijas pazīme."

Ziņas par domstarpībām starp finanšu ministru Vilku un citiem vadošiem "Vienotības" politiķiem parādījās jau šopavasar, kad finanšu ministrs, neapspriežoties ar partijas vadību, nolēma no amata atbrīvot Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri Karīnu Kornu, kas tagad ir Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Jāņa Reira palīdze.

Pirms dažām nedēļām publiski izskanēja informācija, ka tagad domstarpības starp "Vienotības" priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, vairākiem ietekmīgiem premjera partijas politiķiem un Vilku samilzušas vēl vairāk saistībā ar finanšu ministra nelokāmo apņēmību virzīt Ināru Pētersoni apstiprināšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā. Domstarpību iemesls - citu "Vienotības" politiķu vēlme ietekmīgajā VID ģenerāldirektora amatā redzēt pašreizējo Finanšu policijas priekšnieku Kasparu Čerņecki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!