Ar neveiksmi beigusies pašvaldību vadītāju Aloiza Koļesņikova, Mārtiņa Andersona un Broņislava Lapkovska pūliņi pieteikt apmeklējumu pie reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna, ziņo "Auseklis".
Pašvaldību vadītāji gribēja izteikt savu viedokli un apspriest ar ministru Alojas novada tapšanu. Trīs dienas zvanot uz ministriju, beidzot saņemta atbilde, ka ministrs ir aizņemts, viņš nevarēs pašvaldību vadītājus pieņemt, tāpēc ieteikts vērsties pie citiem ministrijas darbiniekiem.

"Nav jēgas runāt ar citiem, jo ar novadu, kura modeļa veidošanu sākām rajonā pirmie un esam tikuši vistālāk, tagad ir ļoti daudz neskaidrību. Gribējām, lai ministrs mūs uzklausa un vēlējāmies dzirdēt arī viņa atbildes, taču - nekā," sarūgtināts atzinis Koļesņikovs.

"Mēs būtu gaidījuši 2 nedēļas vai mēnesi, taču arī tāda iespēja mums nav dota," neizpratni paudis Andersons. Pašvaldību vadītāji pastāstīja, ka vēl nav saņēmuši atbildi uz ministrijai nosūtīto vēstuli un jau decembrī, kad pūlējušies satikties ar Zalānu, novirzīti pie cita ierēdņa.

Nerēķinoties ar iedzīvotāju un pašvaldību vēlmēm, izstrādāto un apstiprināto Alojas novada modeli, pašvaldību lēmumu par apvienošanos, administratīvā iedalījuma kartē, kā zināms, Alojai pievienoja arī Staiceles teritoriju. Pašvaldībām nav skaidrības arī par valsts dotāciju - 200 000 latu, kas bija solīti, ja novadu izveidos labprātīgi.

Šomēnes jāapstiprina šī gada budžets, ir apsvērti darāmie darbi un šo līdzekļu ieguldījums, taču nav skaidrības - var vai nevar rēķināties ar šo summu. Ja naudu nepiešķirs, pašvaldību vadītāji vēlas no ministra dzirdēt - kāpēc, jo uzskata, ka novada apstiprināšanas process ir apstādināts ne jau pašvaldību vainas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!