Foto: LETA

Koalīcija pirmdien vēl nevienojās par veidu, kā noritēs ministru atskaitīšanās par gada laikā paveikto un viņu darba novērtējums, žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Nacionālā apvienība (NA) iepriekš bija uzstājusi uz katra ministra darba izvērtēšanu, taču ministru darbu izvērtēs gadskārtējā valdības ziņojumā Saeimai, bet atsevišķa izvērtēšana, kā to rosināja Nacionālā apvienība (NA), nenotiks.

Pašlaik NA uzskata, ka Saeimā valdības darba izvērtējumam jābūt detalizētākam un izvērstākam kā iepriekš, piemēram, ikgadējo premjera ziņojumu par valdības darbu varētu papildināt ministru individuālas atskaites.

"Neesam saņēmuši dažu konkrētu ministru ziņojumus, līdz ar to nevar spriest, vai viņi atbilst NA iedomātajam priekšstatam, jo skaidrs, ka izvērtēšanas kārtība atšķirsies no iepriekšējām reizēm. Nākamnedēļ par formu taps skaidrs," pirmdien teica NA pārstāvis Imants Parādnieks.

Valdība ziņojumu par darbu aizvadītājā gadā skatīs otrdien.

Parādnieks teica, ka "valdība skata to, ko viņai jāskata", bet par ministru atskaites formu Saeimā deputāti vēl lems.

Premjers norādīja, ka pašreiz faktiski jau notiek ministru darba izvērtēšana saistībā ar valdības gada ziņojumu Saeimai par padarīto darbu, jo atbilstoši likumam, valdībai šāds ziņojums reizi gadā ir jāsniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!