Ministru kabineta atkāpšanās valstij varētu izmaksāt 84 600 latu, jo visiem valdības locekļiem pienākas kompensācijas trīs mēnešalgu apmērā.
Ja kāds valdības loceklis būs arī nākamajā Ministru kabinetā, tad viņam kompensācija nepienāksies, aģentūrai LETA pastāstīja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Ministru prezidents Einars Repše (JL) kā kompensāciju varētu saņemt 6600 latu, jo viņa mēnešalga ir 2200 latu. Savukārt ministriem kompensācija pienākas 6000 latu, jo viņu mēnešalga ir 2000 latu.

Šobrīd valdībā strādā 13 ministri.

Kompensācijas saņems arī trīs Latvijas Pirmās partijas ministri, kuri no partijas "Jaunais laiks" vadītās koalīcijas izstājās 28.janvārī, kā arī atlaistais Ministru prezidenta biedrs Ainars Šlesers (LPP). LPP ministri kā kompensāciju saņems 6000 latu katrs, bet Šlesers - 6300 latu, jo viņa mēnešalga bija 2100 latu.

Repšes vadītā valdība strādā kopš 2002.gada 7.novembra. Vakar Repše paziņoja par valdības atkāpšanos, jo vairs neredz iespēju turpināt darbu, kad Saeimā viņa vadītajai valdībai ir mazākuma atbalsts un tiek pieņemtas likuma normas, kas grauj valsts budžetu.

Saeimā pārstāvētās labējās partijas - "Jaunais laiks", Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība, Latvijas Pirmā partija un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - šodien sāks aktīvas konsultācijas par jaunas valdības veidošanu. Repšes vadītā valdība turpinās darbu līdz jauna Ministru kabineta apstiprināšanai Saeimā.

Nākamo premjera amata kandidātu nosauks Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura ir atzinusi, ka, visdrīzāk, tas nebūs Repše, jo viņam iespēja jau tika dota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!