Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 26. maijā atbalstīja paātrinātā kārtībā uz nākamo Saeimas sēdi virzīt likumprojektu, kas noteic deleģējumu Ministru kabinetam izstrādāt regulējumu, lai Latvijā varētu ieviest vakcinācijas sertifikātu.

Par likumprojekta referentu izvēlēta Vita Anda Tērauda (AP). Paredzēts, ka tas tiks skatīts Saeimas sēdē 27. maijā.

Komisijas sēdes laikā deputāti centās "tikt cauri" vairāk nekā 40 priekšlikumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, taču izskatīti tika vien nedaudz vairāk nekā 20, no kuriem atbalstu guva vien šis, kā arī priekšlikums, ar kuru iecerēts atcelt stundu skaita ierobežojumu skolēnu nodarbībām līdzšinējo piecu vienā nedēļā vietā.

Liela daļa priekšlikumu, piemēram, par atsevišķiem atvieglojumiem vakcinētajiem komisijas sēdē neguva deputātu atbalstu, jo Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis deputātiem norādīja, ka šie jautājumi tiks skatīti 27. maija Ministru kabineta sēdē, kā arī pirms tam arī Operatīvās vadības grupā.

Savukārt citi ierosinājumi netika atbalstīti, jo tie nebija saistīti ar konkrēto likumu, bet gan ar Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumu, kurā tiek atrunāts valsts sniegtais finansiālais atbalsts.

Deputātu diskusijas laika trūkuma dēļ apstājās pie jautājuma par bērnu sporta sacīkšu rīkošanu. Veselības ministrijas pārstāve tautas kalpiem norādīja, ka, atbilstoši Ministru kabineta noteiktajam, par to atsākšanu ārtelpās varētu lemt tad, kad kumulatīvais saslimšanas līmenis būs nokritis zem 250, bet iekštelpās — zem 200.

Noraidīts tika arī jaundibināto partiju "Likums un Kārtība" pārstāvošo deputātu rosinājums par soda naudas atcelšanu gadījumos, ja persona neievēro noteikumus par sejas un deguna aizsega valkāšanu.

Par pārējiem deputātu priekšlikumiem iecerēts lemt rīt.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī veikti 12 790 Covid-19 testi, reģistrēti 396 jauni saslimšanas gadījumi un seši nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!