Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien, 20. aprīlī, Ministru kabinets atbalstīja Latvijas izvirzīto kandidātu Eiropas Savienības (ES) Vispārējās tiesas tiesneša vakancei, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijas pārstāve Lana Mauliņa.

Par Latvijas valdības izvirzītā kandidāta piemērotību vēl lems Līguma par Eiropas Savienības darbību 255. panta komiteja.

Jautājums par Vispārējās tiesas tiesneša vakanci Ministru kabinetā tiek skatīts slēgtajā daļā un izvirzītais kandidāts sabiedrībai tiek darīts zināms vien tad, kad to apstiprina komiteja.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrija bija nosūtījusi aicinājumu Tieslietu padomes institūcijām un Valsts prezidenta Kancelejai izvirzīt minētajai vakancei savus kandidātus, kuru bija jāizraugās no tādu personu vidus, kas ir juristi ar atzītu kompetenci un kuru neatkarība nav apšaubāma, kā arī atbilst visām amata prasībām.

Nominēto kandidātu atlasi veica Ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra Jāņa Bordāna apstiprināta komisija. Komisijas sastāvā bija pārstāvji no Saeimas, Satversmes tiesas, Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras, Ārlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas.

"Latvijas valdības apstiprinātajam kandidātam vēl ir priekšā Līguma par Eiropas Savienības darbību 255. panta komitejas atlases procedūra. Ja kandidāts no komisijas puses tiks atzīts par piemērotu, to amatā iecels ES dalībvalstu valdību pārstāvji. Latvijas valdības lēmums par apstiprināto kandidātu ir tikai starplēmums, jo gala lēmumu pieņems ES dalībvalstu valdības pēc pozitīva komitejas viedokļa. Latvijas kandidāts minētajai vakancei tiks publiskots pēc iecelšanas amatā, " norādīja Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!