Valsts kancelejā (VK) pirmdien tika prezentēts jaunais Ministru kabineta (MK) interneta portāls www.mk.gov.lv, kas pēc tā izstrādātāju vārdiem būs funkcionālāks un ērtāks nekā iepriekšējie MK interneta mājas lapu varianti.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane prezentācijā norādīja, ka jaunā MK lapa būs integrēta ar valdības dokumentu elektronisko aprites sistēmu "e-portfelis", kas ļaus interesentiem un ministriju darbiniekiem ērtāk sekot līdzi Ministru kabinetā izskatīto dokumentu virzībai.

Kā būtisku jauninājumu izstrādātāji uzsver arī iespēju no jaunās MK mājas lapas sūtīt savus ieteikumus normatīvajiem aktiem elektroniskā vēstulē, kas tiks reģistrēta VK tāpat kā rakstiskās vēstules un uz kuru likumā noteiktajā kārtībā 15 līdz 30 dienu laikā tiks sniegta arī VK atbilde.

Savukārt reģistrētiem lietotājiem būs iespēja forumā diskutēt par MK izskatītiem normatīvajiem aktiem. Lapas veidotāji uzskata, ka tādējādi uzlabosies arī sabiedrības līdzdalība normatīvo aktu izstrādē.

Šīs būs trešais MK mājas lapas variants, kopš 1998.gada, kad tika izstrādāts pirmais MK interneta portāls. Iepriekšējais MK mājas lapas variants tika izstrādāts 2001.gadā un to tāpat kā šoreiz veidoja uzņēmums "Vide Infra grupa".

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele portāla prezentācijā norādīja, ka jaunais MK mājas lapas variants veidots balstoties uz iepriekšējo – saglabājot tā saturu un papildinot to ar jaunām, lietotājiem, ērtākām tehnoloģijām.

MK pārstāvji informēja, ka jaunas mājaslapas izveide ir daļa no elektroniskās pārvaldes sekretariāta Eiropas Reģionālās attīstības fonda nacionālās programmas projekta "E-pārvaldes portfelis", kura mērķis ir nodrošināt tehnoloģiski pilnvērtīgu MK portālu, kuru turpmāk paredzēts integrēt ar citiem e-pārvaldes risinājumiem.

Īpašu uzmanību iecerēts pievērst mājaslapas lietošanas ērtumam, informācijas pārskatāmībai un interaktivitātes elementiem, veidojot mūsdienīgu un lietotājam draudzīgu portāla vidi.

Portāla izveides kopējas izmaksas ir 16 750 Ls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!