Naktī no piektdienas uz sestdienu plkst.2 miris dzejnieks Jānis Baltvilks, apstiprināja Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Jānis Jurkāns.
Baltvilks 22.septembrī Rīgā, Maskavas ielā, Rumbulā, cieta negadījumā, vēlā vakara stundā dodoties mājup no kāda svinīga pasākuma. Policija noskaidroja, ka cietušais gājis gar ceļa malu un viņu aizķērusi braucošā automašīna "Audi". No sitiena viņš nokritis uz ceļa, kur viņam pārbraukusi pāri automašīna "Mazda". Pēc negadījuma Baltvilks smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Par notikušo negadījumu tika ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 260.panta par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tajā cietis cilvēks.

Šis bija jau otrs gadījums, kurā dzīvībai bīstamā situācijā nonācis Baltvilks. 2001.gada janvārī Kuldīgas rajona Ēdoles pagastā dzejniekam ar cirvi uzbruka viņa draugs, dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis.

Dzejnieks Jānis Baltvilks dzimis 1944.gadā. Lai arī sākotnēji ieguvis biologa izglītību, vēlāk pievērsies literatūrai.

Baltvilks strādājis vairāku, pārsvarā bērnu un jauniešu, izdevumu redakcijās, un tieši ar darbiem bērniem guvis popularitāti.

Vēl pērn Baltvilks saņēma Gada balvu literatūrā par nozīmīgāko devumu latviešu literatūrā par dzejoļu krājumu "Saule met loku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!