Foto: LETA

Otrdien, 1. martā, mūžībā devies ilggadējais Jelgavas novada mērs un deputāts Ziedonis Caune, liecina "Jelgavniekiem.lv" publicētā informācija.

Ziedonis Caune dzimis 1956. gadā, un ilgus gadus vadīja Jelgavas novada pašvaldību. Šā gada janvārī pēc deputātu balsojuma viņš šo amatu zaudēju, un viņu tajā nomainīja Madars Lasmanis.

Caune bija Latvijas Zemnieku savienības biedrs.

Caune 1984. gadā Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā ieguvis agronoma izglītību, bet 2006. gadā - sociālo zinātņu maģistra grādu.

Viņa profesionālā dzīve jau kopš 1994. gada bija saistīta ar darbu Jelgavas pašvaldību. Vairākus gadus viņš vadīja Jelgavas novada Vircavas pagastu.

2001. gadā Cauni ievēlēja par Jelgavas rajona padomes priekšsēdētāja vietnieku, savukārt no 2009. gada jūnija līdz pat šī gada janvārim viņš ieņēma Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amatu.

Pēc nesaskaņām ar domes opozīciju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārmetumiem par nelikumībām pašvaldības darbā, pagājušā gada beigās Caune paziņoja par atkāpšanos no amata. Šī gada janvārī domes sēdē, viņam neesot klāt, Cauni no domes priekšsēdētāja amata atbrīvoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!