Naktī no sestdienas un svētdienu pēc ilgas slimības 87 gadu vecumā miris pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica dēls, politiķis un trimdas latviešu organizāciju aktīvists Gunārs Meierovics.
Gunārs Meierovics dzimis 1920.gada 12.maijā Rīgā. 1939.gadā beidzis Franču liceju. Studējis Latvijas un Baltijas universitātēs tautsaimniecību un inženierzinātnes.

Kopš 1951.gada Gunārs Meierovics aktīvi darbojies latviešu trimdas organizācijās, būdams Amerikas latviešu apvienības valdes loceklis, Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes loceklis un priekšsēdis.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Gunārs Meierovics tika ievēlēts par 5.Saeimas deputātu, pildīja Baltijas valstu un Ziemeļvalstu lietu valsts ministra un ārlietu ministra padomnieka amatus.

Līdzjūtību Meierovica piederīgajiem izteicis Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks norādot, ka "aizsaule ir aizgājis izcils latvju tautas dēls, ievērojams trimdas latviešu pārstāvis, valsts un sabiedriskais darbinieks, diplomāts".

Pabriks Meierovicu dzimtai saglabāt Gunāra Meierovica un viņa tēva Zigfrīda Annas Meierovica gribasspēku, uzdrīkstēšanos un neizsīkstošo enerģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!