Svētdien Rīgā miris Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Imants Daudišs, BNS apstiprināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Vilmārs Heniņš. Līdzjūtību Daudiša tuviniekiem izteikusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.
Miris Latvijas vēstnieks Lielbritānijā un Īrijā Imants Daudišs

Daudišs diplomātu rotācijas kārtībā Latvijas vēstnieka Lielbritānijā pienākumus pildīja no 2001.gada septembra. Iepriekš viņš bija Latvijas vēstnieks Krievijā.

Imants Daudišs dzimis 1945.gada 15.augustā Rīgā. 1950.gadā kopā ar vecākiem pārbraucis uz Valmieru, kur absolvējis 1.vidusskolu, 1963.gadā iestājies Ivanovas Ķīmijas tehnoloģijas institūtā, kuru beidzis 1968.gadā ar inženiera tehnologa diplomu.

Zināšanas papildinājis ASV Kongresa rīkotajos kursos likumdošanas tehnoloģijā, ASV FIB kursos "Krīzes situāciju menedžments", parlamenta darbības pamatjautājumu kursos Otavā, Kanādā. Patstāvīgā darba gaitas sāka pēc institūta beigšanas 1968.gadā Rīgas Ķīmijas kombinātā. Strādājis komjaunatnes un kompartijas iestādēs (1970 - 1980).

No 1980.gada Daudišs bija Valsts izdevniecību, poligrāfijas un grāmatu tirdzniecības lietu komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks. 1989.gadā ievēlēts par Latvijas PSR Augstākās padomes (AP) Prezidija sekretāru. Šajā laikā piedalījies Latvijas Tautas frontes (LTF) akcijās, kā arī sadarbībā ar LTF vēlēšanu centru - jaunās AP vēlēšanu organizēšanā. Kā LTF kandidāts ievēlēts un darbojies Latvijas AP (1990 - 1993), AP pirmajā sēdē 1990.gada 3.maijā ievēlēts par AP sekretāru.

1993.gadā Daudišs piedalījās savienības "Latvijas ceļš" veidošanā. No "Latvijas ceļa" vēlēšanu saraksta ievēlēts par 5.Saeimas deputātu un parlamenta sekretāru. 1995.gadā no "Latvijas ceļa" saraksta ievēlēts par 6.Saeimas deputātu un sekretāru. Darbojās Saeimas Ārlietu un Pieprasījumu komisijās.

No 1997.gada Daudišs bija Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijā. Savienībā "Latvijas ceļš" bija valdes loceklis un ārlietu sekretārs.

Daudišs 2000.gadā apbalvots ar 3.šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!