Foto: AFI
Miris SIA "Lukoil Baltija R" padomes priekšsēdētāja vietnieks Haims Kogans, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" rīcībā esošā informācija.

Par SIA "LUKoil Baltija R" padomes priekšsēdētāja vietnieku Kogans iecelts 2005.gadā.

Kogans dzimis 1938.gada 16.decembrī Baltkrievijā, kur viņa vecvecāki bija izceļojuši pirms Pirmā pasaules kara. Otrā pasaules kara sākumā visa ģimene devās bēgļu gaitās uz Urāliem, taču 1947.gadā Kogans kopā ar māti atgriezies Latvijā.

1961.gadā Kogans absolvējis Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtu, ilgus gadus nodarbojies ar klasisko cīņu un ir deviņkārtējs Latvijas PSR čempions klasiskajā cīņā, ASV, Rumānijas un Izraēlas valstsvienības treneris-konsultants. 24 gadus Kogans trenējis Latvijas PSR brīvās cīņas izlasi. 15 gadus viņš bijis arī PSRS brīvās cīņas treneris Latvijas teritorijā.

1990.gadā Kogans saņēma uzaicinājumu strādāt naftas produktu nozares uzņēmumā "Inkomi" par menedžeri, vēlāk kļuvis par komercdirektoru, ģenerālmenedžeri, savukārt 1994.gadā - par "Inkomi" prezidentu.

Kogans bijis Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas valdes loceklis, un kopš 1995.gada viņš dažādos amatos strādājis Krievijas naftas kompānijas "Lukoil" Baltijas valstu uzņēmumā. Kopš 2010.gada 3.jūnija Kogans pildīja "Lukoil Baltija R" padomes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!