17.februārī mūžībā aizgājis Ventspils uzņēmējs Krists Skuja, ziņo reģionālais laikraksts "Ventas Balss".

Uzņēmēja izvadīšana pēdējā gaitā notiks 21.februārī plkst.12 no Ventspils Meža kapu kapličas uz Doku kapiem.

Skuja dzimis 1944.gada 25.decembrī.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, Skuja bijis Ventspils rajona padomes priekšsēdētājs, AS "Ventamonjaks" ģenerāldirektors, Ventspils ostas rūpnīcas direktors, Ventspils ostas valdes loceklis, kā arī VAS "Latvijas gāze" valsts pilnvarnieks un VAS "Latvenergo" padomes loceklis.

1998.gadā Skuja kļuvis par AS "Ventamonjaks" prezidentu, gadu vēlāk ievēlēts par AS "Latvijas Krājbanka" padomes locekli.

2002.gada oktobrī Skuja iecelts par "Ventamonjaka" padomes priekšsēdētāju, bet 2007.gadā kļuvis par SIA "Ventamonjaks serviss" padomes priekšsēdētāju.

2007.gada februārī Skuja tika atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā, kas uzsākts pēc pārbaudes materiāliem par iespējamiem Ventspils amatpersonu noziedzīgiem nodarījumiem - par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu organizētā grupā, atkārtoti un lielā apjomā.

2007.gada jūnijā Skuja atstājis "Ventamonjaka" un "Ventamonjaks servisa" padomes priekšsēdētāja amatus, SIA "Ventall Termināls" padomes priekšsēdētāja vietnieka un SIA "VK Tranzīts" padomes locekļa amatus saistībā ar viņam piemēroto aizdomās turētā statusu tā saucamajā Ventspils amatpersonu lietā.

Pagājušajā gadā laikraksts "Dienas Bizness" Skuju minējis "Latvijas 1000 miljonāru" sarakstā.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati, Skuja bija dalībnieks septiņās struktūrās.

AS "Latvijas Krājbanka" viņam piederēja 1,18% akciju 107 763 latu nominālvērtībā, SIA "Arbo" - 1,54% kapitāldaļu 770 latu nominālvērtībā, AS "Worcom" - 100% akciju 25 000 latu nominālvērtībā, AS "Skandiks" - 100% akciju 1,8 miljonu latu nominālvērtībā.

Tāpat viņš bija dalībnieks Latvijas Lauksaimniecības universitātes fondā "Jelgavas pils", basketbola klubā "Ventspils", mednieku kolektīvā "Silairši".

Savukārt amatpersonas statusā Skuja darbojās Ventspils attīstības aģentūrā, AS "Worcom", kur bija padomes priekšsēdētājs, AS "Diāna" - valdes loceklis, SIA "Skuberg" - valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!