Foto: Publicitātes foto
Fiziskās nodarbības, kuru laikā vakar mira Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, bija trīs kilometru skrējiens, un pirms tā pieredzējušais karavīrs nav sūdzējies par veselības problēmām.

Kā pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Sandra Brāle, skrējiens bija trīs kilometru garumā un karavīrs zaudēja samaņu jau pēc finiša. Pēc skrējiena no citiem karavīriem netika saņemtas nekādas sūdzības par sliktu pašsajūtu.

Brāle atklāja, ka karavīrs bijis pieredzējis un dienēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Speciālo uzdevumu vienībā.

Visiem karavīriem reizi gadā ir jāiziet medicīniskā komisija Militārajā medicīnas centrā. Komisijas laikā nu jau mirušajam karavīram netika atklāts nekas, kas varētu liecināt par iespējamām medicīniskām problēmām fizisko nodarbību laikā. Tāpat arī pirms skrējiena karavīrs nav sūdzējies par sliktu pašsajūtu vai veselības problēmām.

"Ja būtu kādas sūdzības, viņam neviens neļautu skriet. Mums ir medicīniskais nodrošinājums fiziskās sagatavotības nodarbībās, arī ārsts, kurš atbild par personāla fizisko uzraudzību," atzīmēja Brāle.

Atsaucoties uz valstī noteiktajām fizisko personu datu aizsardzības prasībām, Brāle norādīja, ka AM nesniegs informāciju par karavīra medicīnisko diagnozi.

Pirmdien fizisko nodarbību laikā NBS karavīrs zaudēja samaņu un mira neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā, informēja AM.

Pēc tam, kad karavīrs zaudēja samaņu, uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, vienlaikus nodarbībā klātesošais ārsts sniedza karavīram pirmo palīdzību. Tomēr Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālistu sniegtā medicīniskā palīdzība nedeva rezultātus, un karavīrs mira ātrās palīdzības automašīnā.

NBS ir sākta nelaimes gadījuma speciālā izmeklēšana un dienesta izmeklēšana, kuras laikā tiks noskaidroti nelaimes gadījuma apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!