Šodien Valsts apdegumu centrā mirušas abas ugunsgrēkā uzņēmumā "Komēta" smagāk cietušās sievietes. Kā informēja apdegumu centra vadītāja Monika Savicka, šonakt neilgi pēc pusnakts nomira vissmagāk cietusī 28 gadus vecā sieviete, kura bija guvusi 80% ķermeņa apdegumu.
Savukārt ap plkst.9 no rīta mirusi 52 gadus vecā sieviete, kurai bija konstatēti 60% ķermeņa apdegumu. Savicka stāstīja, ka arī ugunsgrēkā cietušā 46 gadus vecā vīrieša veselības stāvoklis ir galēji smags. Vīrietis ugunsgrēkā guvis 50% ķermeņa apdegumu.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā, 14.decembrī, sērkociņu ražošanas uzņēmumā "Komēta" izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā gāja bojā seši cilvēki un cieta četri. Visi cietušie ir uzņēmuma darbinieki.

Smagāk cietušas bija divas sievietes un vīrieši, kam bez smagiem un plašiem ķermeņa apdegumiem bija arī elpošanas ceļu apdegumi. Palīdzot likvidēt ugunsgrēku, ugunsgrēkā plaukstu apdegumus guva arī kāds 20 gadus vecs vīrietis.

Jau ziņots, ka policija sakarā ar ugunsgrēku ierosinājusi krimināllietu par svešas mantas iznīcināšanu un bojāšanu aiz neuzmanības. Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 186.panta 2.daļas par svešas mantas iznīcināšanu un bojāšanu aiz neuzmanības, ja tā rezultātā iestājusies cilvēku nāve.

Saskaņā ar sākotnējo versiju uzņēmuma cehā, kurā uz sērkociņu kastītēm līmētas etiķetes, notikusi eksplozija. Tā bijusi tik spēcīga, ka ceham, kas atrodas vienstāva mūra ēkā, izgāzti divi logi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!