Foto: LETA

Aizvadītā gada pēdējā dienā mūžībā pēc smagas slimības aizgājusi Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, atsaucoties uz domes amatpersonām, trešdien vēsta portāls "Liepajniekiem.lv".

Silva Golde bijusi izglītības darbiniece un politiķe, Saeimas deputāte un Latvijas izglītības ministre. Pēdējos gadus Golde kā Liepājas domes deputāte un priekšsēdētāja vietniece pārraudzīja izglītības, sporta un kultūras nozares, raksta "Liepajniekiem.lv".

"Kolēģi, kas Silvu pazīst jau gadiem, raksturo viņu kā cilvēku, kas ļoti daudz strādāja. Turklāt viņa nebaidījās strādāt arī melno darbu, izurbties cauri problēmām līdz pašai saknei. Viņai patika viss jaunais, patika iesaistīties procesos, kur veicamas pārmaiņas un graujama vecā kārtība, lai panāktu progresu," portāls citē Liepājas pašvaldības paziņojumu.

Golde 1973.gadā beigusi mācības Grobiņas vidusskolā, 1977.gadā absolvējusi Liepājas Pedagoģisko institūta Pamatskolas pedagoģijas un metodikas fakultāti.

Darba gaitas sākusi kā Cieceres internātskolas skolotāja 1977. gadā. Vēlāk bijusi Liepājas rajona Pionieru nama metodiķe, rajona Izglītības nodaļas skolu inspektore, arī vadītājas vietniece. Laikā no 1992.līdz 1999.gadam Golde vadījusi Liepājas rajonu Skolas valdi, iemantojot nozares profesionāļu atzinību un cieņu, raksta portāls.

1998.gadā Golde ievēlēta 7 .Saeimā un laikā no 1999.gada jūnija līdz decembrim bijusi Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministre premjera Andra Šķēles valdībā. Golde ievēlēta arī 8.Saeimā, bijusi Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre. 

2005.gadā viņa atgriezās Liepājā un kandidēja pilsētas domes vēlēšanās, kļūstot par domes priekšsēdētāja Ulda Seska pirmo vietnieci.

Priekšsēdētāja vietnieces amatu viņa saglabāja arī pēc pašvaldību vēlēšanām 2009. un 2013. gadā, norāda "Liepajniekiem.lv".

Liepājas pilsētas dome izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, no Silvas Goldes uz mūžu atvadoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!