Sestdien, 3.aprīlī mūžībā aizgājusi Valsts leļļu teātra ilggadīgā mākslinieciskā vadītāja un režisore Tīna Hercberga.
Atvadīšanās no Hercbergas notiks 8.aprīlī plkst.14 Krematorijas lielajā zālē, informēja teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Daina Strelēvica.

Hercbergas 50 radošā darba gadi Valsts leļļu teātrī atstājuši tā zelta fondā neaizmirstamas bērnu un pieaugušo leļļu izrādes, kas bija populāras gan Latvijas, gan visas pasaules mērogā.

Hercbergas iestudējumiem bija raksturīgs aizraujošs sižets, asprātība, bagāta fantāzija. Hercberga ierindota pasaulē labāko leļļu teātra režisoru skaitā. Viņa bija pirmā, kas pagājušā gadsimta 50.gados sāka iestudēt leļļu izrādes pieaugušajiem.

Nozīmīgākie Hercbergas iestudējumi ir "Velna dzirnavas", "Makss un Morics", Stērstes "Tips un Taps", "Pifa piedzīvojumi", "Interlellis-67", "Lāčplēsis", "Velniņi", "Ķaķīša dzirnavas" un citi - kopumā ap 60 iestudējumu.

Hercberga vienmēr paliks atmiņā ar savu gara lidojumu, neizsīkstošo darba sparu un svētku sajūtu sirdī, norāda Strelēvica. Sūrā darba ikdiena pašai un izlolotā izrāde skatītājiem - tie bijuši režisores Hercbergas svētki visa mūža garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!