Pensionārs Kārlis Lāriņš, kurš šonedēļ bija devies uz mītiņu kopā ar mazdēlu izteikt neuzticību Nilam Ušakovam, aizturēts un vēlāk nonācis slimnīcā, ziņo raidījums "Nekā personīga".

Sastiķējuši plakātu un abi ar velosipēdiem no Pārdaugavas devušies uz Vecrīgu. Jau pēc pāris minūtēm viņam policisti likuši novākt plakātu uz kura bijuši nosvītroti aizliegti simboli - sirpis un āmurs un kāškrusts. Tādējādi sirmgalvis vēlējies parādīt savu negatīvo attieksmi pret padomju un nacistu režīmu pazīmēm Rīgas domē.

Pēc nelielas vārdu apmaiņas, pensionārs vilkšus aizvilkts uz policistu busiņu. Tur sastādīti divi protokoli – viens par nepakļaušanos policijai, bet otrs par neatļautas simbolikas lietošanu.

"Mani ar izlauztām rokām aizvilka tā, ka kājas, ka zemi vilkās. Un lai viņas pa zemi nevilktos, tad es viņas pievilku sev pie vēdera. Lai man neizlauztu arī tās kājas. Iegrūda busiņā, neklausoties ne uz ko un nesakot, kas un kāpēc, un kaut kur veda. Es arī pa logu lāgā neredzēju, jo tur viss ir ciet," viņš stāsta. Atņemts arī mobilais telefons.

Pēc ierašanās policijā viņam kļuvis slikti ar sirdi un policisti izsaukuši mediķus. "Pēc uzstājīgiem lūgumiem izsauca to ātro palīdzību. Un tad viņi neļāva ātrai palīdzībai neļāva mani izklausīt. (..) Nē, atbilde bija nē. Nu tad es tā uz krēsla atlaidos, un tad viņi man uzlika tos elektrodus un ar kardiogrammu pārbaudīja, un Un konstatēja, ka jāved uz slimnīcu."

Pēc visa pieredzētā Kārlis Lariņš pašvaldības policijas šefam un vairākiem domes deputātiem uzrakstījis prasību izvērtēt viņa aizturēšanu un sola arī vērsties tiesā. Nilam Ušakovam pakļautās Pašvaldības policijas rīcību pret aizturēto Kārli Lāriņu izvērtēs dienesta pārbaudē.

"Katrā dežurnaļā ir mums uzstādītas gan video, gan skaņas ieraksti. Un to izanalizēs. Un pieņems lēmumu – bija vai nebija. Televīzijā jau tas izskatās šausmīgi, bet ir jāzina to apstākļu kopumu kā tas notika," stāsta Rīgas pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Jevgeņijs Platais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!