Foto: DELFI
Karš Ukrainā ir jāaptur, uzskata Latvijas Krievu savienības (LKS) priekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Viņš uzsvēra, ka LKS iestājas par karadarbības apturēšanu un iesaistīto pušu sarunām.

"Visas intereses, apvainojumi, vēstures interpretācijas vairs nav svarīgas. Galvenais ir apturēt cilvēku nogalināšanu," uzsvēra Mitrofanovs.

Viņš atzina, ka izjūt lielu vilšanos. Iepriekšējā mēneša laikā viņš intervijās esot apgalvojis, ka kara nebūs. "Es ticēju, ka tie ir gudri un viltīgi manevri, ka tās ir šantāžas, bet karš netiks pieļauts," teica politiķis, norādot, ka bijis pārāk optimistisks.

Mitrofanovs piebilda, ka patlaban nevēlas neko prognozēt. Situācijas attīstība esot atkarīga no ārējiem apstākļiem. Savukārt Latvijas sabiedrības, politiķu, žurnālistu, jebkura aktīva cilvēka pienākums ir nepieļaut valstī iekšēju konfliktu rašanos un situācijas saasināšanos.

Cilvēki ir polarizējušies Covid-19 krīzes dēļ, tagad tam nācis klāt arī karš, viņš sacīja. "Temperatūra sabiedrībā paaugstinās. Cilvēku uzskati kļūst radikālāki un domas par notiekošo būtiski dalās," konstatējis politiķis.

Viņš norādīja, ka pašlaik cilvēkiem ir jāpiedomā pie savas uzvedības un jāieklausās sirdsapziņā.

Neviens karš nevar būt pareizs, vairākkārt uzsvēra Mitrofanovs.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas, 24. februāra, rītā neilgi pēc Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienības līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!