Ministru kabinets otrdien atbalstīja valsts pārvaldes reorganizācijas uzsākšanu un apstiprināja valsts pārvaldes Funkciju audita komisijas nolikumu, personālsastāvu un auditu plānu 2009.gada pirmajam pusgadam, paredzot Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas valsts arhīva, Uzņēmumu reģistra, VAS "Ceļu satiksmes un drošības direkcija" un ar šīm iestādēm funkcionāli saistīto iestāžu izvērtēšanu.
Audita mērķis ir vienkāršot iestāžu institucionālo struktūru, apzināt iespējas samazināt valsts budžeta dotāciju izdevumus, sniedzot priekšlikums par funkciju un uzdevumu nepieciešamību un iespēju deleģēt tos privātpersonām, kā arī izvērtēt iespējas decentralizēt valsts pārvaldes funkcijas, nododot tās pārvaldes līmenim, kas atrodas tuvāk pakalpojumu saņēmējam, informēja Valsts kancelejā.

Funkciju auditu veiks ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidota Funkciju audita grupa aptuveni 2 mēnešu laikā. Funkciju audita uzraudzību nodrošinās Funkciju audita komisija.

Valdība otrdien atbalstīja komisijas nolikumu un tās personālssastāvu, nosakot, ka komisijas vadītāja ir Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, vadītāja vietnieks - Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.

Funkciju audita komisija ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir veicināt labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē un uzlabot valsts pārvaldes darbības efektivitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!