Foto: LETA
Valdība otrdien, 19. aprīlī, pieņēma rīkojumu par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu 13 personām un Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU).

Ministru kabineta Atzinības rakstu piešķirs Ārlietu ministrijas (ĀM) Valsts protokola vadītāja vietniecei Inesei Liepiņai par profesionālu un nesavtīgu darbu, sekmējot Latvijas starptautisko sadarbību un veidojot Latvijas tēlu diplomātiskā protokola jomā.

Tāpat Atzinības rakstu piešķirs ĀM Drošības politikas departamenta Eiroatlantiskās drošības nodaļas otrajai sekretārei Lindai Jaunarājai-Janvārei par motivētu, mērķtiecīgu un neatlaidīgu darbu NATO ārlietu ministru sanāksmes plānošanā un organizēšanā, kā arī ĀM Īpašuma un loģistikas departamenta direktora vietniekam, Nodrošinājuma un loģistikas nodaļas vadītājam Mārim Ozoliņam par personīgo ieguldījumu, profesionālu un nesavtīgu darbu ārlietu dienesta loģistikas un materiāltehniskā nodrošinājuma jomā.

Atzinības rakstu piešķirs arī Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā informācijas sistēmu administratoram Kārlim Akmenim par personīgo ieguldījumu ārlietu dienesta un valsts pārvaldes informācijas tehnoloģiju drošības attīstībā, Valsts kases pārvaldniekam Kasparam Āboliņam par nozīmīgu ieguldījumu finanšu jomā, nodrošinot pirmo valsts ilgtspējīgo obligāciju emisiju Latvijas vēsturē, kā arī Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktorei Taisai Trubačai par nozīmīgu ieguldījumu valsts publisko finanšu vadības pilnveidošanā.

Ministru kabineta atzinības rakstu piešķirs Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietniekam, pulkvežleitnantam Dmitrijam Homenko par nozīmīgu ieguldījumu un augsto darba kvalitāti ekonomiskās noziedzības apkarošanā, kā arī Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Fotoradaru nodaļas galvenajai inspektorei, majorei Jolantai Vaģelei par priekšzīmīgu dienestu, godprātīgu attieksmi pret veicamajiem pienākumiem un ieguldīto darbu Latvijas valsts iekšējās drošības stiprināšanā.

Valdības Atzinības rakstu piešķirs Latvijas Cūku audzētāju asociācijas valdes loceklei Dzintrai Lejniecei par ieguldījumu Latvijas lauksaimniecības un kopīgo tautsaimniecības interešu pārstāvniecībā valsts institūcijās un organizācijās, kā arī Eiropas Savienībā, kā arī Lauku atbalsta dienesta direktoram Ģirtam Krūmiņam par ieguldījumu ar fondu administrēšanu saistīto stratēģisko pārmaiņu procesu vadībā Latvijas lauksaimniecības nozarē.

Atzinības rakstu piešķirs arī Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas valdes loceklei, anestezioloģei, reanimatoloģei Zanei Straumei par ieguldījumu bērnu veselības aprūpes attīstībā, RTU rektoram Leonīdam Ribickim par nozīmīgu ieguldījumu niversitātes ietekmes palielināšanā, sekmējot tautsaimniecības attīstību, kā arī Atzinības rakstu piešķirs RTU par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

Atzinības rakstu piešķirs arī Sporta muzeja direktorei Agrai Brūnei par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas sporta materiālā un nemateriālā mantojuma saglabāšanā un sporta vēstures popularizēšanā.

Ministru kabineta Atzinības rakstu pasniedz, lai izteiktu valdības atzinību privātpersonām par izciliem sasniegumiem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības, vides aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta un valsts aizsardzības jomā.

Ierosinājumu par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu Apbalvošanas padomē iesniedz Ministru prezidents, ministri, pašvaldību vadītāji, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis vai citu nevalstisku organizāciju vadītāji.

Ministru kabineta Atzinības rakstu Ministru kabinets nodibināja 1995. gada aprīlī.

Atzinības rakstu svinīgā ceremonijā pasniedz nozares ministrs vai Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!