Uzklausot Tautas partijas un Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvju lūgumu uz Ministru Kabineta sēdi aicināt arī atstādināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) šefu Dzintaru Jakānu, kā arī laika trūkuma dēļ valdība piektdien atlika lemšanu par VID ģenerāldirektora vietas izpildītāja iecelšanu.

Valdība nolēma šo jautājumu izskatīt pirmdien.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija (FM) bija sagatavojusi visus nepieciešamus dokumentus, lai jau piektdien valdība varētu apstiprināt VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Nelliju Jezdakovu. Pret to iebilda ZZS, norādot, ka ZZS valde šai jautājumā nav pieņēmusi lēmumu.

Finanšu ministrs Einars Repše ceturtdien uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināja Jakānu no VID ģenerāldirektora amata. Saeimas kuluāros izskanējis, ka šāda rīcība var kļūt par pamatu valdības krišanai, jo Repšes lēmumam nav koalīcijas partneru atbalsta. Arī Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš paziņojis, ka viņa rīcībā nav informācijas par likuma pārkāpumiem no Jakāna puses, bet savstarpējā nepatika nevar būt par iemeslu VID ģenerāldirektora atstādināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!