Mobilā brigāde ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem februārī sniegusi 259 konsultācijas, informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Uz brigādes tālruni saņemti 20 zvani ar informāciju par bezpajumtnieku atrašanās vietām un piedāvājumiem ziedot apģērbu. Mēneša laikā 40 personas tika pārvestas uz patversmēm, naktspatversmēm vai uz ārstniecības iestādēm. Brigādes darbinieki snieguši informāciju un izdalījuši bukletus par patversmju un zupas virtuvju atrašanās vietām, interesentiem dalītas informācijas lapas par Rīgas patversmi un tās sniegtajiem pakalpojumiem.

Sociālie darbinieki secinājuši, ka bieži satiktajiem cilvēkiem nepieciešama atbalsta izjūta un konsultācija par to, kā sākt risināt savas problēmas. Tiek norādīts, ka starp šiem cilvēkiem ir arī tādi, kuri nevēlas mainīt savu bezpajumtnieka statusu.

Katru darba dienu brigāde braucienos dodas trīs darbinieku sastāvā - sociālais darbinieks, aprūpētājs un šoferis. Darbs vienā maiņā ir no pulksten 9 līdz pulksten 17. Brigādes maršruts veidots, iekļaujot zupas virtuvju adreses, un papildināts ar citām bezpajumtnieku pulcēšanās vietām. Nedēļas laikā tiek apsekotas visas Rīgas priekšpilsētas.

Mobilā brigāde secinājusi, ka bezpajumtnieku galvenās problēmas ir mājokļa trūkums, veselības problēmas un informācijas trūkums par dažādām institūcijām, pakalpojumiem un to saņemšanas procesiem.

Rīgas dome februārī līdzfinansē bezmaksas zupas virtuves pakalpojumus četrās Rīgas vietās ar kopējo skaitu līdz 700 porcijām dienā piecas reizes nedēļā. Februārī kopumā izdalīti 14 000 porciju, kas ir aptuveni tikpat, cik pērn šajā laika posmā.

Kā ziņots, Mobilā brigāde ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem pērn sniegusi 2903 konsultācijas. Brigāde darbojas no pagājušā gada 15. novembra. Tajā strādā pieredzējuši sociālie darbinieki, kuri sniedz atbalstu un palīdz bezpajumtniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!