Trešdien Moldovā Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra Edgara Rinkēviča vizītes laikā abas valstis vienojušās par turpmāko sadarbību aizsardzības jomā.
Rinkēvičs trešdien tikās ar Moldovas aizsardzības ministru Valeriju Plešku, Nacionālās drošības padomes sekretāru Aionu Moreju, Ārlietu un Eiropas integrācijas ministra vietnieci Eiženiju Kristrugu un Bruņoto spēku vadību.

Vizītes laikā abu valstu pārstāvji vienojās, ka tuvākajā laikā tiks parakstīts līgums par Latvijas un Moldovas sadarbību aizsardzības jomā, aģentūru LETA informēja AM Sabiedrisko attiecību departamenta direktora pienākumu izpildītāja Anda Baraškina.

Latvija kolēģiem piedāvājusi nākamajā mācību gadā nodrošināt viena virsnieka studijas mācību kursā Baltijas Aizsardzības koledžā (BALTDEFCOL). Mūsu valsts ir gatava sniegt konsultācijas un atbalstu Moldovas individuālā partnerattiecības rīcības plāna izstrādē, kā arī dalīties plānošanas darbu pieredzē.

Turpmāk paredzētas regulāras ikgadējas starpvalstu militāri politiskās konsultācijas un speciālistu vizītes pieredzes apmaiņas nolūkos. Rinkēviča un delegācijas triju dienu vizīte Moldovā beigsies rīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!