Foto: F64

Rīgas domē 2.februārī saņemts lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" pieteikums 2.jūnijā rīkot sapulci un gājienu, lai veicinātu sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītajiem jautājumiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Gājiens un sapulce tiks rīkota Draudzības dienu gaitā, lai informētu sabiedrību par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu stāvokli Latvijā. Pasākuma mērķis ir pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju.

Pasākumu pašvaldībā pieteikusi apvienības "Mozaīka" valdes locekle Kristīne Garina.

Plānots, ka "Mozaīka" 2.jūnijā plkst.13 pulcēsies pie nama Ģertrūdes ielā 33, savukārt plkst.14 pasākuma dalībnieki dosies gājienā pa Ģertrūdes ielu līdz Tērbatas ielai, tālāk - līdz Elizabetes ielai, pa Elizabetes ielu līdz Krišjāņa Barona ielas krustojumam pie ieejas Vērmanes dārzā.

Pasākums turpināsies Vērmanes dārzā, kur pie estrādes notiks sapulce. Pasākuma laikā tiks izmantoti karogi, plakāti, baneri, skandēti dažādi saukļi un dziedātas dziesmas. Savukārt gājienam pa priekšu lēnām brauks automašīna, no kuras skanēs mūzika un tiks teiktas uzrunas pasākuma dalībniekiem.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 650 cilvēku, tostarp arī viesi no ārvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!