Foto: LETA

Bijušais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs, pašreizējais Slimību profilakses un kontroles centra direktora vietnieks attīstības un epidemioloģiskās drošības jautājumos Dzintars Mozgis labprāt pieņemtu veselības ministra amatu.

"Kandidējot 12.Saeimas vēlēšanās, es piekritu būt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) veselības ministra amata kandidāts un no šīs domas neesmu atteicies," sacīja Dzintars Mozgis.

Viņš uzskata, ka spētu uzņemties nozares vadību, neskatoties uz tās daudzajām problēmām. Viens no pirmajiem svarīgākajiem darbiem, viņaprāt, būtu panākt, ka veselība kļūst par prioritāti visās politikās.

"Es ļoti labi apzinos, ka šī nozare ir pelta un ir ļoti smaga. To es racionāli apzinos un saprotu, bet domāju, ka varu uzņemties tās vadību, jo man ir zināms priekšstats par to, ko vajadzētu un ko nevajadzētu darīt," teica Mozgis.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris  pauda pārliecību, ka Mozgis ir viens no atbilstošākajiem kandidātiem veselības ministra amatam, jo viņam ir organizatoriskā darba pieredze veselības aprūpē. "Viņš ilgus gadus vadījis Bērnu slimnīcu. Viņam ir ārsta un zinātnieka kvalifikācija, kas ir pluss," sacīja Keris.

LVSADA vadītājs atminējās, ka laikā, kad Mozgis vadīja Bērnu slimnīcu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) divas Bērnu slimnīcas amatpersonas un trīs fiziskās personas turēja aizdomās pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

"Šis skandāls zināmu darvas karoti viņa reputācijā pieliek. Skandāla sakarā viņš arī atkāpās no slimnīcas vadītāja posteņa. Tomēr nevar automātiski apgalvot, ka Dzintars Mozgis bija kaut kādā veidā ar šo lietu saistīts. Līdz šim izmeklēšana neko nav uzrādījusi," sprieda Keris.

Jau ziņots, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) trešdien piedāvāja partneriem savu redzējumu par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā un ministru amata kandidātiem, tomēr partneri tam nepiekrita. Straujuma oficiāli nenosauca iespējamos ministru amata kandidātus. Tāpat partijas publiski nenosauca tās jomas, par kurām nav panākta vienošanās.

Viens no klupšanas akmeņiem sarunās bijusi atbildība par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), liecina neoficiālā informācija. Tomēr vienošanās nav panākta arī par vairākām citām ministrijām, piemēram, par Veselības ministriju.

Kā iespējamā kandidāte uz izglītības un zinātnes ministra amatu tiek minēta deputāte Lolita Čigāne, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Savukārt veselības ministra amatam izskatīta nacionālās apvienības pārstāvja kandidatūra - bijušais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs Dzintars Mozgis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!