Foto: Saeimas administrācija

Politiskā partija "Par Cilvēcīgu Latviju" (agrāk – "KPV LV") pārsūdzēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, ar kuru nolemts partijai 2022. gadā nepiešķirt tai paredzēto valsts budžeta finansējumu 646 303 eiro apmērā, portālam "Delfi" atklāja partijas pārstāvis Māris Možvillo.

Viņš uzsvēra, ka, partijas ieskatā, biroja lēmumā ir konstatējamas dažādas neprecizitātes, kā arī KNAB pieļauti pārkāpumi. "Mums ir daudz darāmā, lai atspēkotu lietas, kuras mums grib inkriminēt," sacīja Možvillo.

Jau ziņots, ka KNAB lēmums tika pieņemts, jo birojs konstatēja, ka politiskais spēks 2020. gadā pretlikumīgi izmantojis vairāk nekā 30 000 eiro no valsts piešķirtajiem līdzekļiem.

Aplūkojot KNAB mājaslapā pieejamo politiskā spēka finanšu pārskatu redzams, ka 2020. gadā partija no valsts saņēma 643 369 eiro, no kuriem 144 416,90 eiro tika izlietoti biroja un darbinieku uzturēšanai, 61 915 eiro – darbības saturiskajai nodrošināšanai, piemēram, semināriem, 357 854 eiro – politiskajai aģitācijai un komunikācijai ar sabiedrību. Partija arī norādījusi, ka gada beigās tā palikuši pāri 104 328,65 eiro.

Birojā atzīmēja, ka partijai ir tiesības pārsūdzēt KNAB pieņemto lēmumu, kas pirmdien, 17. janvārī, stājās spēkā, taču lēmuma pārsūdzēšana neaptur tā darbību. Papildus partijai pretlikumīgi izlietotie finanšu līdzekļi 30 dienu laikā jāatmaksā valsts budžetā, pretējā gadījumā KNAB ir tiesīgs lemt par partijas darbības apturēšanu.

KNAB apkopotā informācija liecina, ka "Par Cilvēcīgu Latviju" līdz šim no valsts budžeta saņēmusi 1 372 125 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!