Foto: Saeimas administrācija

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" kapacitāte ir pietiekama to patvēruma meklētāju uzņemšanas turpināšanai, kurus Latvijas apņēmusies izmitināt atbilstoši Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iepriekš lemtajam, trešdienvizītes laikā "Muceniekos" secināja Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija.

Kā informēja komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), šāds secinājums izdarīts, ņemot vērā tempus, ar kādiem pašlaik patvēruma meklētāji ierodas Latvijā un pēc tam dodas tālāk uz Eiropu.

Vaicāts, vai "Muceniekos" pašlaik ir arī brīvas telpas, politiķis atbildēja apstiprinoši. Pašlaik centrā esot 64 patvēruma meklētāji, bet aprīlī tur atradās 145 personas. Taujāts, kā vērtējama situācija, kad, iespējams, netiek izmantota apmēram puse no pieejamām telpām, Jansons uzsvēra, ka Latvija nevarēja prognozēt, kurā brīdī būs jāuzņem visa 531 persona, kas mūsu valstij jāizmitina saskaņā ar ES vienošanos.

Tāpat Latvijai vēl jāuzņem patvēruma meklētāji no Itālijas, jo no 531 cilvēka pašlaik esam uzņēmuši aptuveni 65%. Nav zināms, kādā intensitātē patvēruma meklētāji, kas uzturas šajā valstī, ieradīsies Latvijā, skaidroja komisijas priekšsēdētājs.

Deputāti divus gadus nebija apmeklējuši šo centru, tāpēc tagad iepazinās ar situāciju centra abās ēkās, kur nepieciešamie remontdarbi ir veikti atbilstošā līmenī, norādīja politiķis.

Kā ziņots, septembrī apritot noteiktajam divu gadu termiņam patvēruma meklētāju kvotas izpildei, Latvija uzņēmusi 346 no 531 patvēruma meklētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!