Veselības ministrs Rinalds Muciņš otrdien tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Induli Emsi un finanšu ministru Oskaru Spurdziņu un iepazīstināja viņus ar Veselības ministrijas izstrādātajiem variantiem pašreizējās situācijas veselības aprūpē uzlabošanai, "Delfi" informēja ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvji.
Veselības ministrs Rinalds Muciņš informēja par Veselības ministrijas veiktajiem aprēķiniem, kāda naudas summa būtu nepieciešama papildus esošajam finansējumam, lai varētu dubultot veselības aprūpes darbinieku darba samaksu – proti, 90 miljoni latu gadā, nemainot pašreizējo pakalpojuma apjomu un klāstu. Savukārt, lai paaugstinātu darba samaksu anesteziologiem un reanimatologiem, kā arī anestezioloģijā un reanimatoloģijā strādājošajam vidējam un jaunākam medicīniskajam personālam līdz vidējai darba samaksai ārstiem 500 Ls, vidējam medicīniskam personālam – 300 Ls, jaunākajam personālam - 200, papildus gadā nepieciešami 4,1 miljons latu. Veselības nozares budžetā papildus līdzekļu ārstu algu palielināšanai nav.

Veselības ministrija ir izstrādājusi vairākus variantus, kā iegūt papildlīdzekļus veselības budžetā, proti, meklējot papildus iespējas valsts budžetā, pārskatot veselības aprūpes valsts apmaksāto pakalpojumu grozu un nosakot to atbilstoši valsts rocībai, palielinot privātās apdrošināšanas lomu strādājošajiem, plašāk attīstot pašpalīdzības kases.

Lai šos jautājumus pārrunātu arī ar anesteziologiem, kuri no šā gada 1.novembra plāno ievērojami samazināt darba slodzi, prasot aptuveni četras reizes lielāku darba samaksu, un lai rastu abām pusēm pieņemamu kompromisu, Ministru prezidents Indulis Emsis un veselības ministrs Rinalds Muciņš trešdien, 20.oktobrī, tiksies ar anesteziologu pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!