Foto: AFI

Valdība otrdien atbalstīja līdzšinējā Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra Rinalda Muciņa un Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRA) direktores Solvitas Zvidriņas savstarpēju "rotāciju", portāls "Delfi" uzzināja valdības sēdē.

Proti, Muciņš no 12.decembra kļūs par VRAA direktoru, savukārt Zvidriņa kļūs par VM valsts sekretāri.

Gan Muciņš, gan Zvidriņa piekrituši pārcelšanai.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) valdības sēdē vērsa uzmanību uz to, ka vairākas organizācijas izteikušas bažas par Zvidriņas atbilstību jaunajam amatam, bet veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uzsvēra, ka viņam šādu bažu nav.

VM valdībai iesniegtajos dokumentos skaidro, ka Muciņš uz VRAA tiek pārcelts, lai nodrošinātu racionālu un kvalitatīvu VRAA funkciju izpildi, taču veselības ministrs Belēvičs iepriekš pārmeta, ka VM nav nodaļas, kas izvērtētu valsts kapitālsabiedrību - slimnīcu – darbību.

Zvidriņa karjeru valsts pārvaldē sākusi 1994.gadā Finanšu ministrijā, pēc tam strādājusi arī Valsts kasē. No 1998.gada viņa vadījusi Finanšu ministrijas Budžeta departamentu, bet no 2003.gada kļuvusi par Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieci budžeta jautājumos. No 2006.gada Zvidriņa bija Kultūras ministrijas valsts sekretāre, bet no 2012.gada – VRAA direktore. 

Muciņam ir atbilstoša izglītība, kvalifikācija un darba pieredze, lai nodrošinātu efektīvu civildienesta uzdevumu izpildi Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktora amatā, uzsvērts valdības dokumentos.

Muciņš VM valsts sekretāra amata pienākumus pildīja no 2010.gada. VRAA direktora amatā viņam tiks saglabāta mēnešalga, kas nav zemāka par pašreizējo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!