Nemierā ar karavīru un policistu atalgojuma iekļaušanu vienotajā atlīdzības sistēmā, Saeimas deputāti trešdien apņēmās mudināt premjeru Valdi Dombrovski (JL) un vairākus ministrus pārskatīt šo pirms vairākiem mēnešiem pieņemto lēmumu.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP) paudis, ka, atstājot vienotajā atalgojuma sistēmā spēkā struktūru pārstāvjus, cieš visa iekšlietu un aizsardzības struktūra. "Šie dienesti jāizņem no vienotās atlīdzības sistēmas. Esmu pārliecināts, ka agri vai vēlu šī kļūda būs jālabo jebkurā gadījumā," paudis Dalbiņš, portālu "Delfi" informē Saeima.

Viņš uzsvēris, ka nenormētu darba laiku dienošu karavīru un policistu atlīdzības sistēmu nedrīkst pielīdzināt civildienestam. "Patlaban viss ir vienā putrā un nekādu finansiālu ieguvumu jaunā sistēma nedod," teicis Dalbiņš.

Vienoto atalgojuma sistēmu, kurā, ar dažiem izņēmumiem, iekļautas visas valsts un pašvaldības iestādes, parlaments pieņēma 1. decembrī - dienā, kad Saeima apstiprināja šī gada budžetu. Jau toreiz ap vienoto atlīdzības sistēmu bija daudz diskusiju, kuru laikā ne viena iestāde norādīja, ka to nevar pielīdzināt civildienestam, vai arī tai nepieciešams institūcijas neatkarības no centrālās varas saglabāšanai, ko apstiprināja starptautiskās organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!