Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks nedomā atteikties no ministra amata.
To ministrs atzina pirmdien, tiekoties ar apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Saeimas frakciju.

"Tēvzemiešu" Saeimas deputāts Pēteris Tabūns prognozēja, ka Muižnieks savu attieksmi nemainīs un centīsies "integrēt krievus par katru cenu", tādēļ vaicāja, vai ministrs nedomā atkāpties. "Es līdz šim esmu klusējis, taču man ir skaidrs, ka jūs aizstāvat tikai krievvalodīgos, okupantus un viņu pēcnācējus, jūs absolūti neaizstāvat latviešus," savu sašutumu neslēpa Tabūns.

"Man nav tāda nodoma atkāpties, esmu gatavs tikties ar visām ieinteresētajām pusēm un strādāt labāk," norādīja Muižnieks, sakot, ka neaizstāv krievus, bet gan cilvēktiesības un sabiedrības integrāciju, latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu.

TB/LNNK frakcijas deputāti vēlējās uzzināt arī par ministra sekretariāta darbiniekiem - Alekseju Dimitrovu, kurš bija arī Latvijas Cilvēktiesību komitejas ģenerālsekretārs, un Latvijas Krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācijas valdes priekšsēdētāju Igoru Pimenovu.

Muižnieks informēja, ka sekretariāta jurists Dimitrovs ir atstājis darbu sabiedriskajā organizācijā un savulaik nav varējis piedalīties Interfrontes pasākumos un cīnīties pret valsts varu, jo tolaik viņam bijuši tikai 10 gadi. Savukārt Pimenovs darbojoties konsultatīvajā padomē, kas sanāk reizi mēnesī, turklāt no ministrijas budžeta viņš algu nesaņemot.

TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats pēc tikšanās žurnālistiem sacīja, ka partija joprojām uztur spēkā priekšlikumu ar nākamo gadu likvidēt Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu, lai taupītu budžeta līdzekļus.

Jau ziņots, ka četru Saeimas komisiju priekšsēdētāji uzskata, ka īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās Muižnieka un viņa sekretariāta līdzšinējais darbs ir neapmierinošs, un prasa tūlītēju iejaukšanos. Paziņojumu parakstījuši Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, Ārlietu komisijas, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētāji.

Pievērst pastiprinātu uzmanību Muižnieka darbam ir solījis arī premjers Einars Repše ("Jaunais laiks").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!