Foto: LETA

Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks pārliecināts par savas un savu kolēģu rīcības likumību jautājumā par kompensāciju izmaksu LU darbiniekiem, komentējot prokuratūras uzrādīto apsūdzību, medijiem izplatītajā paziņojumā uzsver Muižnieks.

"Jautājumā par apsūdzības rakstā minēto kompensāciju izmaksu LU darbiniekiem, esmu pārliecināts, ka mana un manu kolēģu rīcība 2019. gada augustā, slēdzot vienošanos par konfidencialitāti, pārtraucot darba attiecības ar LU, bija likumīga un Latvijas Universitātes interesēs," paziņojumā uzsver Muižnieks.

Par to liecinot 2020. gada janvāra Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmums atzīt izmaksāto naudu par likumīgu, kā arī Valsts kontroles padomes 2021. gada aprīļa un 2022. gada maija lēmumi.

Viņš arī uzsver, ka ir ieinteresēts, lai minētā lieta tiktu pabeigta iespējami ātri tiesiskā, likumā noteiktā kārtībā.

Muižnieks ir personīgi informējis Latvijas Universitātes padomi par man izvirzīto apsūdzību un sola sniegt padomei un senātam visu viņam pieejamo informāciju.

Tāpat viņš atzīmē, ka lietas materiālus viņam izvirzītajā apsūdzībā Muižnieks saņems tikai 28. jūnijā.

Jau vēstīts, ka prokuratūra uzrādījusi apsūdzību Muižniekam par iespējamu nelikumīgu pabalstu izmaksu augstskolā. Prokuratūrā apliecināja, ka apsūdzība uzrādīta par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas.

Muižnieks kā iestādes vadītājs ir vienīgā apsūdzētā persona kriminālprocesā.

Tāpat ziņots, ka izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece saistībā ar Muižniekam uzrādīto apsūdzību vērsusies pie LU padomes, senāta un satversmes sapulces ar lūgumu izvērtēt Muižnieka atbilstību amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!