Līdz šim bezpartejiskais īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks jau trešdien, visticamāk, kļūs par Latvijas Pirmās partijas (LPP) biedru.
LPP priekšsēdētāja vietnieks Oskars Kastēns pastāstīja, ka sarunas par Muižnieka uzņemšanu partijā notikušas jau iepriekš un vēlmi iestāties partijā paudis arī pats ministrs. Paredzēts, ka partijas valde trešdien lems par Muižnieka uzņemšanu. "Visticamāk, tā arī notiks un Muižnieks kļūs par partijas biedru," prognozēja Kastēns.

Bezpartejisko Muižnieku ministra amatam LPP izvirzīja pēc tam, kad premjers Einars Repše iebilda pret citu partijas izvirzīto kandidātu Aleksandru Brandavu. Muižnieks pēc kļūšanas par ministru jau pieļāva, ka varētu iestāties LPP.

Muižnieks izglītību ieguvis Grenobles universitātē Francijā, Monterejas Starptautisko attiecību institūtā, Rietumu Mičiganas universitātē, Prinstonas universitātē ASV un Berklijas universitātē Kalifornijā, ASV.

Pirms apstiprināšanas ministra amatā Muižnieks bija Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra direktors. Viņš bijis ANO Attīstības programmas nacionālais koordinators, "Sorosa fonda-Latvija" programmas direktors, lektors Latvijas Universitātē un Kalifornijas universitātē.

Pēdējā laikā vairāki valdošās koalīcijas pārstāvji pauduši neapmierinātību ar Muižnieka darbu, bet atsevišķi politiķi pat ierosinājuši taupības nolūkos likvidēt integrācijas ministra amatu. Muižnieks tam kategoriski iebilst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!